top of page
Flip 13.jpg

Dit ben ik

       Ik ging mijn heil
in de natuur zoeken en vooral bij vogels.
Vogels worden niet boos ...

Aanhalingstekens
Aanhalingstekens sluiten
Postduif

Mijn reis

Al heel jong was ik druk en eigenwijs en ging ik mijn eigen gang. Kwam zo in botsing met mijn ouders, met school, met gezag. Gaandeweg ging ik me anders dan anderen voelen en had steeds minder aansluiting met leeftijdsgenoten. Vond het leven helemaal niet leuk meer.

Ik ging mijn heil in de natuur zoeken, vooral bij vogels. Want die worden niet boos. Ik ging duiven houden, kippen, tropische vogeltjes. Maar vogels houden is best duur en dus ging ik een beetje handelen met fietsen om aan geld te komen. Had geen tijd meer voor school en zo werd de verkoper en de ondernemer in me wakker. En rolde ik uiteindelijk de huizenhandel in. In de illusie dat de roem die ik daar vond, me zou brengen wat ik onbewust vanaf mijn kindertijd aan het zoeken was: meetellen, erbij horen, gezien worden.

 

Toen mijn kinderen groter werden en ik vastliep in mijn werk, mijn relatie en mijn gezin, ontdekte ik dat ik vastzat in een heel oud patroon. Dat ik vastliep op mijn grenzen en dat ik er wat ik mee kon doen. Ik zie het nu als de bevrijding van de last van mijn verleden. En die bevrijding gun ik iedereen die eraan toe is. Daarom doe ik dit werk.

Ervaringen en opleidingen

Opgegroeid en wonend in Wijk bij Duurstede

In 1993 getrouwd met mijn lieve Margreet met wie ik twee prachtige dochters gekregen heb, die al lang zelfstandig wonen in Utrecht

Na de middelbare school


Enige jaren gewerkt in de bouw als huisschilder en daarna anderhalf jaar op de pof met een rugzakje dwars door Afrika gereisd. Kostbare ervaringen

Lerarenopleiding Nederlands en Natuurkunde


Met een vers diploma op zak in de economische crisis toen bij mijn vader in de zaak gaan werken. Want die had het niet gemakkelijk met nog 7 kinderen en een eigen zaak als makelaar, de hypotheekrente tegen de 13% en de woningmarkt geheel en al stil gevallen.

Hypotheek- en assurantieadviseur en makelaar OG


De nodige diploma’s behaald, beëdigd voor de rechtbank als makelaar, zaak overgenomen van mijn ouders en vol gas het zakenleven in.

Allerhande bestuurswerk

Bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en bij de basisschool van mijn kinderen toen.

Ondernemer, trainer en consultant

In 2001 een florerende eigen zaak verkocht, nieuwe bedrijven begonnen die ik recent weer heb kunnen verkopen en weer volop druk als zelfstandig woningmarktadviseur en later als interim verkoopleider in de projectontwikkeling

De grote omslag

Afgelopen jaren met al die activiteiten gestopt en me toegelegd op een nieuwe loopbaan als trainer en als therapeut. Werken met mensen in plaats van werken met geld. Het begon vca. 2005 met verschillende leergangen Transactionele Analyse, Werken met Liefdesenergie van Weisfeld en partners en de STAP-dialoog-opleiding. Eind 2020 de 4-jarige opleiding tot PRI-therapeut met goed gevolg afgesloten. En nu blij met mijn zelfstandige therapie-praktijk en met mijn dialoogwerk samen met Monique Montijn en John van Balen bij de STAP-dialoog en Dialoogplein Nederland.

bottom of page