Over mij

Al heel jong was ik druk en eigenwijs en ging ik mijn eigen gang. Had volop vrienden en vond het allemaal prima. De periode erna ging het steeds meer leiden tot conflicten met schoolleiding en ander gezag. Ging ik me anders dan anderen voelen, kon gaandeweg steeds moeilijker aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten en vond het leven niet leuk meer. Helemaal niet leuk.

Ik ging mijn heil in de natuur zoeken in afzondering en me vooral bij vogels welkom voelen. Ik ging duiven houden, kippen, tropische vogels, etc.
Hiervoor had ik geld nodig. Ik ging gebruikte fietsen kopen, opknappen en weer verkopen. Had geen tijd meer voor school en zo kwamen er nog meer conflicten waarmee ik moest omgaan. Toen werd de verkoper en bemiddelaar in me wakker. Zo rolde ik uiteindelijk het ondernemerschap in en de makelaardij in de illusie dat de roem die ik daar vond, me zou brengen wat ik onbewust vanaf mijn kindertijd aan het zoeken was: meetellen, erbij horen, me gehoord voelen, ook op schoot zitten. Pas toen mijn kinderen groter werden en ik vastliep in mijn werk, mijn relatie en mijn gezin en al over de 50 was, ontdekte ik dat ik vast zat in een heel oud patroon en wat ik daaraan kon doen.
Ik zie het als een bevrijding van de last van mijn verleden. En die bevrijding gun ik iedereen die er aan toe is. Zo ongelooflijk veel belangrijker dan geld, aanzien en een mooi huis. Daarom doe ik dit. 

Dit ben ik nu

Postduif

       Ik ging mijn heil in de natuur zoeken in afzondering. En me vooral bij vogels welkom voelen.
Ik ging duiven houden, kippen, vogeltjes...

Ervaringen en opleidingen

Bullet point

Opgegroeid en wonend in Wijk bij Duurstede

In 1962 getrouwd met mijn lieve Margreet met wie ik twee prachtige dochters gekregen heb, die al lang zelfstandig wonen in Utrecht

Bullet point

Na de middelbare school

Enige jaren gewerkt in de bouw als huisschilder en daarna anderhalf jaar op de pof met een rugzakje dwars door Afrika gereisd. Kostbare ervaringen

Bullet point

Lerarenopleiding Nederlands en Natuurkunde

Met een vers diploma op zak in de economische crisis toen bij mijn vader in de zaak gaan werken. Want die had het niet gemakkelijk met nog 7 kinderen en een eigen zaak als makelaar, de hypotheekrente tegen de 13% en de woningmarkt geheel en al stil gevallen.

Bullet point

Hypotheek- en assurantieadviseur en makelaar OG

De nodige diploma’s behaald, beëdigd voor de rechtbank als makelaar, zaak overgenomen van mijn ouders en vol gas het zakenleven in.

Bullet point

Allerhande bestuurswerk

Bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en bij de basisschool van mijn kinderen toen.

Bullet point

Ondernemer, trainer en consultant

In 2001 een florerende eigen zaak verkocht, nieuwe bedrijven begonnen die ik recent weer heb kunnen verkopen en weer volop druk als zelfstandig woningmarktadviseur en later als interim verkoopleider in de projectontwikkeling

Bullet point

De grote omslag

Afgelopen jaren met al die activiteiten gestopt en me toegelegd op mooie dingen doen als trainer en als therapeut. Werken met mensen in plaats van werken met geld. Het begon van ca. 2005 met verschillende leergangen Transactionele Analyse, Werken met Liefdesenergie van Weisfeld en partners, STAP-dialoog. Eind 2020 de 4-jarige opleiding tot PRI-therapeut met goed gevolg afgesloten. En nu blij met mijn zelfstandige therapie-praktijk en met mijn dialoogwerk samen met Monique Montijn en John van Balen bij de STAP-dialoog en Dialoogplein Nederland.