top of page

Verkopen is samenwerken

Had ik me daar toch een leuk avontuur met Saskia de Jong van Etago. Of ik gastspreker wilde zijn in een SPREX-podcast. Geen idee wat het is, maar natuurlijk Ja gezegd. Want ik vertrouw Saskia, zij is immers mijn schrijf-juf, ik zit bij haar in de contentklas om te leren regelmatig met een kort maar goed en voor de lezer nuttig of leuk verhaal naar buiten te komen. Op mijn website of Linkedin of wat dan ook. Die hulp had ik echt wel nodig want het kwam er niet van, het lukte niet, ik durfde niet, had geen tijd, stelde uit, snapte het niet, enzovoorts. Herkenbaar? Hoe dan ook - het werd een kort interview en dat was leuk om te doen. Het ging over een belangrijk ding: verkopen door samenwerken met je klant als tegenhanger van hard-selling. In het kort komt het er op neer dat verkopen begint met luisteren naar de ander. Dat dat nodig is voor een open verstandhouding waaruit vertrouwen kan ontstaan en het gevoel van een relatie waarin gelijkwaardigheid heerst, eerlijkheid en transparantie. Want dan is er plaats voor beider belangen en openheid daarover. En dan, als dat aan twee kanten gevoeld wordt, dan gun je elkaar wat, dan wil je niet alleen hebben maar ook geven. Dan ben je niet aan het verkopen maar aan het samenwerken. En dan kan het echt gaan vliegen! Luister maar. https://app.springcast.fm/16998/12-verkopen-is-samenwerken-en-dat-begint-met-luisteren42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page